Dag 21: donkere kijkers

Arlieke doet nu al vaak haar ogen open. Ze kan met haar ogen echt laten zien hoe ze zich voelt. Daarjuist toen we haar wakker maakten om bloed te prikken, keek ze echt met heel boze ogen naar mij, ze was niet echt blij dat we haar wakker maakten. Nadat ik haar na het bloedprikken troostte, keek ze echt heel lief en blij naar mij, ze was dus niet meer boos voor het wakker maken en het bloed prikken. Tijdens haar verzorging stonden haar ogen echt wagewijd open en volgde ze echt alles wat we deden met haar ogen. Het is me toen opgevallen dat haar ogen heel donker zijn, een paar dagen geleden, toen ze haar ogen pas open deed, dachten we nog dat ze lichte ogen had.

Ook heeft ze eens flink haar keel opengezet en flink geweend als we iets deden dat ze niet leuk vond. Het is een dametje met karakter aan het worden.

We hebben Arlieke ook nog eens gewogen en ze weegt nu 640 gram zonder pamper en zonder CPAP. Drinken doet ze ook al goed, ze krijgt nu 7ml acht keer per dag. Ook ademen doet ze flink, ze mag nu al twee keer per dag een uurtje zonder CPAP. Haar darmpjes beginnen ook beter te werken.