Een nieuw tijdperk

We zijn halverwege de vakantie, een heel vreemde vakantie, na een speciaal schooljaar. Een schooljaar dat sowieso speciaal moest zijn, want een zesde leerjaar is toch wel een beetje anders, leuker en feestelijk.

Arlieke heeft in die speciale schooltijd tijdens de corona periode desondanks veel bijgeleerd, vooral dan vaardigheden die ze nooit had geleerd zonder covid-19. Haar computervaardigheden zijn er enorm op vooruit gegaan, Zoom-meetings zijn geen enkel probleem, via Skype en WhatsApp samen werken (om spelletjes te spelen). En die vriendin die 2 jaar geleden naar Zuid-Frankrijk verhuisde, is plots weer makkelijk bereikbaar.

Wat was ze blij dat ze die laatste weken toch nog naar school kon, daardoor konden ze toch nog een beetje afscheid nemen van elkaar en van de school. Een klein afscheidsfeestje is er nog geweest, zonder ouders. Maar veel verdriet voor al die andere activiteiten die niet konden doorgaan zoals carnaval en de zeeklassen.

Aan het einde van de vakantie wordt ze 12 jaar en een paar dagen later begint een nieuw schooljaar (als alles goed gaat): het eerste middelbaar. Een nieuw begin waar ze nu al enorm naar uit kijkt!

En daarna kan ze hopelijk haar uitgesteld vormsel doen.