Dag 99: wat een week

Het is een hectische week geweest. We hebben te horen gekregen dat Arlieke misschien naar huis mocht gaan, we zochten een dokter om dat te bevestigen en om te weten wat de voorwaarden zouden zijn maar pas na vier dagen had er een dokter tijd voor ons en dan nog maar alleen omdat we van ons oren gemaakt hadden. De dokter kon ons inderdaad bevestigen dat Arlieke naar huis zou mogen op voorwaarde dat ze de komende dagen zou verdikken en dat wij zouden leren hoe we het stomazakje moeten vervangen. Dat was vorige maandag.
Dinsdag hebben we dan na nog eens te reclameren (we zijn altijd gemakkelijke ouders geweest maar nu hebben we in twee dagen tijd twee keer moeten reclameren) de uitleg gekregen hoe we haar zakje moeten vervangen. Het was een heel drukke dag voor de verpleegsters, Arlieke moest terug naar de zaal want er kwam een kindje dat meer zorgen nodig had. Het bleek Rune te zijn die twee weken geleden naar huis mocht maar terug is moeten komen. Heel onverwacht is Rachel ook geopereerd geweest, woensdag kregen we dan te horen dat ze het niet gehaald had.
Woensdag is dan ook de ontslagprocedure gestart voor Arlieke, we mochten naar de slaapeenheid gaan om een monitor voor haar te halen. Arlieke heeft ook een oortest ondergaan en die was perfect in orde. De sint is woensdag ook op neonatale geweest en hij heeft een kadootje voor Arlieke achter gelaten en snoepjes voor mama en papa.
Maar donderdag kregen we dan slecht nieuws, Arlieke is de voorbije dagen afgevallen in plaats van bij te komen. Ze krijgt nu een speciaal preparaat met zouten en suikers. Nu is het weer afwachten hoe goed dat dat zal werken.
Gisteren was Arlieke alvast minder afgevallen dan de voorbije dagen en haar stomazakje zat ook minder vol. Dus de dokter heeft besloten nog even af te wachten, als het preparaat blijkt te werken de komende dagen dan mag Arlieke naar huis, als het niet werkt dan moet ze terug een infuus krijgen en dan zal het langer duren eer ze naar huis mag.
Maar ’s avonds belde de dokter met minder goed nieuws, Arlieke heeft terug dat adenovirus. Hiervoor bestaat geen medicatie en ze moet het gewoon uitzitten. Dus voorlopig hoeft ze nog geen infuus te hebben tenzij ze blijft afvallen.
Vandaag heeft Arlieke al een paar keer moeten overgeven maar daarna heeft ze terug honger en drinkt ze dan terug een beetje. Ze heeft wel haar gewicht kunnen houden dus dat is positief. Ik denk dat wij meer afzien van dat virus dan zij want ze is nog altijd even vrolijk en wakker maar wij moeten wel weer zo’n pakken en maskers en handschoenen dragen.